1 månad

Idag är det en månad sedan jag lämnade Sverige.

Det här har jag gjort i november.
Varit i New York på au pair skola. Träffade många härliga tjejer som nu bifinner sig på olika delar av USA.
Sett, shoppat och upplevt New York City.
Träffade familjen. Så pirrigt, en främmande familj och ett nytt ställe som nu börjar kännas som hemma.
Lekt med barnen. Har lekt, lekt mer och ännu mer.
Ätit.
Blivit döpt till Gerd. Som visade sig betyda att en bebis spyr.
Har spenderat tid med bästa Matilda, som bestämde sig för att åka hem.
Har varit på Madame Tussauds.
Gjort bort mig på Zumba.
Sett Breaking Dawn på bio, så sjukligt bra.
Gymmat.
Kört mot rött. Kameran fick göra sitt, blir en fin böter för mig.
Firat thanksgiving, åt massor och tyckte maten var riktigt god.
Träffat många olika men bra människor.

Nu har jag ett år kvar, och det ser jag framemot! :)



Victoria secret

Ska satsa på modellyrket istället för nanny hade jag tänkt, blir liiiite sugen när man kikar på Victoria Secret show. De är helt galet snygga.. Det är synd att de är två meter lång och inte har mer än en haka.. Nästa liv kanske


Missen

Totalmissen idag. Jag och Chrissy hade lite problem med kominikationen. Jag skjutsade Jackson till skolan och sen tog jag med mig Ty till lekparken efteråt i vanlig ordning. När jag väl kollade min telefon så hade jag fått 7 sms och några missade samtal. De visade sig att Chrissy skulle ha bilen till mammagruppen idag, vilket hade betytt fyra timmars ledighet för mig. Men icke, tittade på telefonen försent så nu jobbar jag istället! Smällar man får ta när man klantar till sig!
Ska göra någon god lunch nu istället, kanske amerikanska pannkakor den här gången? Eller något nyttigt, jag får se.

Saknar Richard jättemycket nu, vill att du ska vara här med mig och uppleva allt. Det hade varit underbart!

Julklappar

Vill bara berätta min adress av absolut ingen speciell anledning alls:

6112 Beachway Dr
Falls Church, VA 22041
USA

Twitter

Nu ska jag dra igång med mitt twittrande. Så ni kan följa mig på twitter också, #Liisabergstrom

Min helg

Igår åkte jag, Jessica och Stephanie till ett köpcentrum, jag hittade äntligen en vinterjacka och även massa godis som smakade svenskt. Godiset är slut. Brevid köpcentrumet fanns Ikea, åt mig sååå jättemätt på köttbullar och potatismos så det var jobbigt att gå efteråt, haha.
När vi hade shoppat klart åkte vi hem till Jessica, jag färgade och klippde hennes och Stephanies hår, vi tittade på film och sen sov alla tre där. Det spårade lite när vi började bli trött, men roligt var det.

När vi vaknade idag bestämde vi oss för att ta en promenad i mitt område, vi gick ner på min brygga och fotade lite och sen gick vi till stranden och myste i solen. Efter det hämtade jag upp Cristhy på metron för att åka vidare till gymmet. Blev lite filmkikande hos mig efteråt.

Riktigt bra helg!

Hak-bilderna är på tre nyblivande amerikaner som har fått lite förmycket att äta. Mer att älska som jag brukar säga!



Gårdagens

 

Igår var vi och bowla, jag var bedrövlig och fick mer sträck än någon av barnen. Efter bowligen var vi och kollade på den kända statyn från andra världskriget. Det var jättemysigt, Chrissy och bebisen var också med. :)

Vi åkte hem och lämnade av Chrissy och bebisen för att åka vidare till en lekpark där vi mötte upp Jessika och "hennes" två barn. De lekte i timmar tills vi avslutade allt med glass och lek på mcdonald's. Härlig dag!

 

Nu ska jag kliva upp ur sängen, tejpa på datorn på rullbandet och träna av lite fett innan jag och Jessika ska åka och shoppa i rean!


The Elf on the Shelf

"Lisa look!!" Jackson 6 år ser den lilla tomtealfen hänga på lampan. "Do you know how he gets there?! Guess what, he flew! And you can't touch him!!" Han fortsätter att snacka om att ett har han flugit hit och ett annat år satt han här osv.. Den här julen kan bli intressant!


Feast

Måste säga att maten var jättegod! Vart lite mycket sött efter tag men gott var det. Fick dricka vin till maten, jag vill vara myndig igen!! Känns bra att fylla 20 år om tre månader och inte ens få gå ut på krogen utan ett stort "inte handla i baren" kryss på handen!


Happy Thanksgiving!

 

Lite bilder från idag. Thanksgiving-middagen har inte börjat än, men vi har iallafall hunnit med lekparken i ett par timmar. Kommer mer bilder ikväll! :)

 


Thanksgiving

Träna, vila, träna, vila, träna, vila, träna?! Bestlutsångest. Ligger så otroligt bra här i min säng och vilar upp mig tills jag ska hämta barnen på skolan, men rummet bredvid mig (gymmet) ropar "thanksgiving imorgon!!". Borde träna..
Ska ta beslutet om ett tag.. och lite till.

Somsagt, thanksgiving imorgon. Tänkte gå all in och bygga på mina hakor lite, mer att älska!
Imorgonnatt börjar såkallade "black friday". ALLA affärer har rea. Många affärer har öppet dygnet runt och det är helt galet tydligen.. Ska bli kul å se!

(O)lycklig

Från och med den 28 december är jag ledig i 10 dagar. Då ska jag till florida och förhoppningsvis New York,har inte bestämt mig än. Kan inte bli annat än underbart i vilket fall. Vilket land jag bor i, huaa! :)

Ska äta middag nu sen ska jag åka och säga hejdå till Matilda som lämnar USA imorgon. Kan inte säga att jag får överdrift av lycka direkt. Dumma henne!

Pounds

Leker tysta leken just nu, kan vara den bästa leken de har kommit på på länge! Haha, nädå.

Ikväll är det au pair möte som gäller. Ska bli riktigt kul att få träffa alla andra au pairer som bor i närheten.

Tränade på vårt gym igår. När jag var klar ställde jag mig på vågen, blev lite besviken.. ;)


Golden eye

Har tagit mig till DC idag med Matilda trots mitt onda öga.

 


Bio

Världens bästa filmserie, twilight slutar aldrig att överraska


International house of pancakes

Vilken bra kväll det blev igår med Cristhy! Käkade grekiskt och efter det så satt vi och snackade på en mexikansk bar i timmar. Nu ska jag göra mig redo för att åka och ha en härlig dag med Matilda och Frida :) 

Pannkakorna från igår, lovely

Helg!

Mysig förmiddag med Matilda, frukost på ihop, "international house of pancakes". Underbart gott! Efter ihop åkte vi en liten extra tur med bilen för jag klantade till det som vanligt, tills vi hittade en klädäffar som vi gick in på. 

Instruktör-Linda, jag vill skriva att du kan vara stolt över din vän Lisa som har gått på ett zumbapass för första gången, men tyvärr. Jag var bedrövlig! Sparkade till och med sterion i ohappa mitt i min dans, alla vände sig om och kolla för det vart en jäkla smäll!

Ikväll ska jag ut och äta med Christy från Alexandria och en till kompis till henne. Fårse om det händer nå mer ikväll. Ska iallfall upp i tid imorgon för att åka till Bethesta och Matilda. Vi ska shoppa och kolla på Breaking Dawn på bio, äntligen!! :)

Min dag

Idag har jag gått med Jackson till skolan och Tyler till gymnastiken. Nu är jag och Ty hemma och leker bara.

Ikväll ska jag ta mig till Cristhy i Alexandria och gymma! Tror vi ska gå på zumba, kan bli roligt! Haha, kommer garanterat att göra bort mig. Men skönt att få träna iallafall. :)

Bilderna är på mina mästerverk. Speciellt tågrälsen, känner mig stolt!

 


:(

Deppigaste dagen hittills. Matilda har bestämt sig för att åka hem till Sverige. Jag hade aldrig förväntat mig att få en sån bra vän så fort när jag åkte, men det fick jag. Jag önskar verkligen att vi kunde ha ett helt år tillsammans. Kommer sakna dig Jacke!
image descriptionimage descriptionimage description

Kalla mig inte Gerd

Trodde inte min "Gerd" historia kunde bli värre, men jorå! "Görd" som det utalas här i USA kallar man små barn när de spyr och mår dåligt. KUL!!!!!! Det visade sig var därför Chrissy och John tyckte namnet var konstigt. De skrattar lika mycket som mamma gör när det kommer upp på tal.

Ny telefon

Fick min nya amerikanska telefon idag! Blev riktigt glad, blir lite lättare nu att ringa vänner och familjen om jag åkt vilse eller liknande.

Idag har jag varit och fixat bankkonto, där rullar min lön in varje vecka. Magiskt! Jag har också varit och kollat på ett gym som jag kanske ska börja gå på, ska höra vart de andra au pairerna går innan jag bestämmer mig. :)
Jag har också fått veta att när fotbollssäsongen börjar ska jag lira med två lag. Längtar som en tok, men det är ett tag kvar dit!


Playing with Ty

Leker med Tyler trots min otroligt irriterande förkylning.


Sjuk

Har inte kunnat sovit inatt, halsen har gjort riktigt ont. Har haft huvudvärk och snora som en jag vet inte vad. Klassisk jobbig sjuk-natt. Inte det roligaste att ta upp med familjen när man har varit här i 10 dagar, men inget att göra åt. Så nu ska jag krypa ner i sängen igen och förhoppningsvis somna och vakna friiiisk!

Mitt rum

Klev upp i tid imorse för att fortsätta min shopping med Matilda. Denna gång på ett Target nära mig. Köpte välbehövliga saker, mycket för att få det lite mer personligt i mitt rum. Ska köpa mer såna prylar men här är iallafall lite bilder hur mitt rum ser ut just nu.


Huvudstaden

Dagen började med en kaffe på Starbucks.
Dagen började med en kaffe på Starbucks.

Sedan vidare mot Madame Tussauds.

Hängde lite med Michael.

Matilda rockar loss med honom!

Marvin sa till mig: "And giving yourself to me can never be wrong"

Woods up?

Posa lite sitter aldrig fel.

Gör ett yppert försök till att smälta in i bilden.

Hoppade på en tourbuss men insåg att det kostade 200kr så vi beslutade oss för att hoppa av.

Passade på att hoppa av bussen vid vita huset, perfekt.

Hänger med Obama, no big deal.

Tjejen som gjorde dagen bäst!
image description
Kommit hem och inser nu hur nöjd jag är med mina nya kläder.
image description

Älskade DC

Vilken underbar dag jag och Matilda har haft! Började dagen med att gå på Madame Tussauds museumet, det var jätteroligt och coolt. Vi bara njöt där inne. Efter det gick vi och åt lunch och sen var det shopping som gällde innan vi besökte vita huset. Hoppade också på en tour-buss med massa tanter men vi hoppade av efter två min..
Köpte riktigt snygga kläder som jag bara längtar efter att få ta på mig! Imorgon blir det ännu mer shopping men ska då rikta in mig på saker som jag faktiskt behöver ;)
Bilder kommer senare!

Alla sms och inlägg på facebook som jag har fått idag, tack så mycket! Det värmer. Jag saknar er också, ni är bäst <3

Filmkväll

Tittade på film med familjen nyss, kom dit mitt i filmen och efter två minuter märker jag att filmen var så spårat tråkig så jag började skratta så mycket så jag började gråta! Det gick inte att sluta. Så pinsamt! De har varit snäll och hyrt film jag får årets skrattatack, bra Lisa. Räckte inte med att jag somnade till filmen vi kollade på igår.. Jösses.


DC

Imorgon har jag ledigt. Äntligen ska jag få utforska DC lite! Blir heldag där imorgon med Matilda och Cristhy. Lääängtar :)

Nu ska jag ringa Ricki och säga godnatt till honom, saknar den underbara killen jättemycket.


School

Måste berätta lite om Jacksons skola. Jackson går i första klass med 30 andra elever. Det finns 14 klasser som endast är ettor, alltså 14 gånger 30 barn som är 6 år. Det är också lika mycket tvåor, treor osv. De har mer läxor än vad jag någonsin haft och ibland slutar de halv 5 efter att ha börjat dagen halv 9. I början av terminen kan du välja om du vill hämta ditt barn med bil eller om du vill gå och hämta det. Det du väljer måste du göra hela året. Du kan alltså inte gå en dag när det är fint väder och ta bilen nästa dag när det regnar. När du kommer med bilen har du en nummerlapp som du visar efter att ha stått i kö i ungefär 30 minuter. De ropar nummret i en walkie talkie och 5 min senare kommer ditt barn ut. När du åker ut från skolgården så står rektorn i en dyr kavaj och vinkar.
När Chrissy berättade det här för mig trodde jag hon skoja, men icke! Jag har sett allt med mina egna ögon.

Nu ska jag skjutsa barnen till skolan och efter det ska jag ta en springtur! Behövligt.

Datorskills

Är inte datorn lite för underbar när den är för full för att man ska kunna radera något?


Matilda-häng

Väntar på att Matilda ska komma hit. Äntligen ska jag få umgås med en svensk människa! Ska försöka leta upp ett starbucks i närheten, kan ta timmar.


Kalla mig Gerd

Jag och John var och skulle fixa mitt social security number igår. Jag hade med mig passet, visumet och viktiga papper som jag behöver. Jag fick också fylla i en ansökan. Jag går fram till tanten på kontoret och lämnar fram alla papper. Hon tittar på mig och säger "This isn't good, what is your name exactly?" Jag svarar är det är Lisa och hon säger "No, it's Gerd". Jag trodde jag skulle gå under "Whaaat?!". Tydligen så står det fel i mitt pass, visum och allt annat. Det värsta är att allt slutar med att jag fick mitt nummer om jag lova att signera med Gerd och kalla mig för Gerd hos polisen osv resten av året. Skjut mig!!!!!
(Linda och mamma jag vet att ni skrattar nu, sluta med det)

Today

Idag har jag varit och fixat lite saker med John. Bankkonto, viktiga papper och handlat nödvändiga grejor som schampo och balsam.

Skulle gått ut och gått ikväll. Började med att John skämtade vid middagen och drog fram en lekpistol och sa att jag behövde den med mig om jag skulle gå ut och gå. I vilket fall så gick jag och bytte om och när jag är på väg ut så säger John och Chrissy att jag måste vara försiktig när jag går ut. De ger mig också deras mobilnummer ifall något skulle hända. Modig som jag är och tror att jag aldrig kan bli rädd går jag ut och inser att det är kolsvart ute. Börjar gå iallafall för att trotsa min rädsla tills jag möter 10 killar efter 300 meter. Tror jag aldrig sprungit så fort hem någonsin. Tänker aldrig, aldrig någonsin promenera i mörkret igen. Hua.

Lekte inomhus idag med kidsen. Killarna gillade min kamera!


Min helg

I helgen har jag lekt med barnen hela tiden. De verkar ha haft kul så det är bra. Kom precis hem ifrån en lekpark som vi tog bilen till. Chrissy visade mig runt överallt i närheten, men skulle ändå aldrig hitta om jag åkte ensam. Mitt lokalsinne är riktigt dåligt! En väg som jag kommer köra på är femfilig, kul.

Nu ska jag gå upp och äta lite middag, har ätit pizza tre dagar irad nu och massaaa godis. Säg hej till mig när jag rullar fram om ett år! Wiie!


Jacksson i lekparken.

r
Tyler i lekparken.

Framme hos familjen!

Äntligen!! Nu är jag hos familjen och de är jätte snälla! Kom igårkväll efter en åtta timmar lång bussresa. De bor på ett jättefint ställe, med en stor sjö nedanför huset. Jag har hela nedervåningen för mig själv, det är mitt rum, en toalett med dusch och en stor hall. Allt med utsikt över sjön! :) Jag och Jacksson lekte hela kvällen igår och jag kan tänka mig att han sitter på övervåningen och väntar på mig för att leka mer, trots att klockan är sju på morgonen. Riktigt roligt hade vi men andra ord! ;) Maggie, lilla tjejen på tre veckor var obeskrivligt söt. Tyler ska jag få träffa idag, jag längtar.

Idag ska vi bara ta det lugnt tror jag, jag ska packa upp alla mina grejor och fixa lite på rummet. Och självklart ska jag leka mer! :) Jag hoppas att dem visar mig runt i området också, jag är så nyfiken på allt.

New York city

Idag har vi varit i New York city! Alla byggnader, affärer, kända platser och människor.. Allt är så coolt!!
Började med att jag ska starta kameran på parkeringen vid skolan och kameran visar "byt batteri". Kul! Så min underbara iphone får stå för de få bilderna jag fick till.

Imorgon ska jag åka till min familj som jag ska bo med ett år nu. Är så nerviiii! Men det ska bli så roligt och härligt att äntligen få träffa dem! :)


Chips

Efter att ha varit här i tre dagar så känns forfarande allt bra. Idag har vi varit i skolan hela dagen, lärt oss om att vara en bra au pair. Vi har också sjungit på svenska inför alla andra au pairer, vi var totalt världelösa och pinsamma när i framförde Pippi Långstrump. Men roligt hade vi! ;)

Köpte min femte chipspåse idag. Jag och alla tjejerna skrattade när jag öppnade påsen för jag skojar inte om jag säger att det var mindre än tio chips i den. Haha!
Börjar dra ihop sig till New York city resan som är imorgon, det kommer bli så kul!

Igårkväll kollade jag, Matilda och Elin på film. Jag kollade i fem minuter innan jag somnade, det har aldrig hänt förr. Jag ser alltid hela filmen när jag kollar på film, eller? Iallafall, jag pratade i sömn när jag sov och lyckades säga "Klockan är 12 i Sverige!" och "Jag somnade med en godis i munnen". Bra Lisa, rätt taktik till att skaffa nya vänner på!             
Nu ska jag iallafall leta upp de andra tjejerna och hoppas på att de vill göra nå kul innan det är sängdags.

Efter att ha varit här i tre dagar så börjar allt kännas bra. Idag har vi varit i skolan hela dagen, lärt oss om att vara en bra au pair. Vi har också sjungit på svenska inför alla andra au pairer, vi var totalt världelösa och pinsamma när i framförde Pippi Långstrump. Men roligt hade vi! ;)     Köpte min femte chipspåse idag. Jag och alla tjejerna skrattade när jag öppnade påsen för jag skojar inte om jag säger att det var mindre än tio chips i den. Haha!   Börjar dra ihop sig till New York city resan som är imorgon, det kommer bli så kul!    Igårkväll kollade jag, Matilda och Elin på film. Jag kollade i fem minuter innan jag somnade, det har aldrig hänt förr. Jag ser alltid hela filen när jag kollar på film. (Hehe) Iallafall, jag pratade i sömn när jag sov och lyckades säga
Mina chips - 10 stycken, max

Au pair skolan

Resan igår gick bra. Jag mötte upp Elin, Matilda och Marika på Arlanda. Vi åkte hela resan tillsammans och den var felfri. Framme i New York åkte vi förbi New York city på väg till Johns university, det var coolt! Ska dit på tour och shopping på torsdag, längtar!
Om ni vill skypea med mig, så är det lite efter ett på natten som gäller för er. Dagarna verkar sluta runt sju för mig den här veckan, så det är då det blir tid till att skypea!


Framme i New York

Sitter på skolan nu mellan två lektioner. Resan har gått jätte bra och jag skriver mer ikväll, puss på alla

RSS 2.0