Daytona

Varför bor man inte i Florida? Vilket ställe! Igår var vi och promenerade på stranden och bara njöt av att vara här. En av killarna som bor här med Odd fyllde år igår, så på kvällen var det en spansktalande fest här. Man hängde ju på och gjorde sitt bästa för att vara trevlig men vi ville ju även sova eftersom planen var att åka 7 imorse. Vart inte mycket sömn men nu är vi på väg till Miami iallafall! :) där blir det stranden på dagen, middag och party på kvällen! Sådärja!


Dulles

Eftersom jag är som jag är och jag känner mig själv så åkte jag en timme tidigare till flygplatsen än vad jag egentligen behövde. Lämnade in väskan, checkade in och sedan gick till gaten. Tog mig ungefär 15 min vilket betyder att jag har nu suttit här i snart två timmar.. Och på det fick jag precis veta att mitt plan är försenat. Mamma, framförhållning? Pfft, jag är komplett utan det! Hatar att vänta..
Även att det var tåg till gaten för flygplatsen är så stor. Jättecoolt jag vet.

Men nu är jag på g iallafall, om 45 min får jag gå på planet! See u Washington DC, here I come Florida!!


Livet

Om ett dygn sitter jag på planet mot Florida. Tänkte berätta lite vad vi ska göra så ni vet, har ingen aning om jag har tillgång till internet när jag kommer dit.
Så, imorgon åker jag till Orlando och Daytona Beach för att träffa Pernille(en norsk tjej som jag träffade när jag var i New York), hennes pojkvän och några kompisar till honom. Där ska vi sola, bada, surfa, festa och ja, vad vet jag! Leva livet.
Den 30onde december åker vi vidare mot Miami och bor på hotell på Miami Beach. Stannar och firar nyår på stranden. Jag bara njuter av tanken.
Åker sedan tillbaka till Orlando på nyårsdan och hoppas, hoppas på att få se Disneyworld!
Den tredje Januari flyger vi från Orlando till New York. Åker till Pernilles hem och stannar där tills vi slutar hela resan med att besöka New York City. Festa, shoppa och allt vad det innebär.

Ska jag göra det här? Haha, ja det ska jag!

Packar


Två dagar kvar

Idag har jag och pojkarna varit på McDonald's och ätit och lekt. Efter det åkte vi till Harisson park och träffade Jessica och hennes barn. Nu ligger jag i sängen och håller mig vaken när barnen napar. Jag är så trött som vanligt! Lyckos dem som får sova.

Ikväll ska jag umgås med lite folk, blir nog trevligt!

Det är nu två dagar kvar tills jag åker till florida!! Det är ju ingenting, måste börja tvätta.. haha. Gud vad taggad jag är! Fick bild på några surfbräder av Pernille för någon dag sedan, vi ska alltså surfa när jag kommer dit! :D Bokade också en resa till New York igår, så kommer stanna i Florida tills den tredje Januari och åka direkt till New York därifrån. Längtar!!

Min favorit har skaffat en blogg, http://lindaberglins.blogg.se/

Merry Christmas

Vilken underbar "julafton" jag har haft hittills. Vaknade av att Jackson i princip hoppar i min säng och säger att jag måste kliva upp för att tomten har varit här! Kliver upp och vi börjar med att kolla i våra julstrumpor, och där var det allt möjligt. Fortsatte med att öppna presenterna som var under granen och jag fick jättefina saker. 100 dollar på nordströms och doftljus(de vet att jag är galen i ljus) blandannat. Är så nöjd och glad just nu!
Om ett tag ska vi åka vidare till "grandma's" hus och äta middag och fira jul.
Jag tar tillbaka min oskrivna regel om att fira jul hemma. Man kan faktiskt ha en riktigt bra jul med en annan familj också!:)
Merry Christmas to you all!

 


God Jul

Sitter här och skypear med min underbara familj. Vilken människa är två år irad på andra sidan jorden på julafton?! Man ska vara hemma på jul, det är en oskriven regel! Jag har aldrig saknat familjen så mycket som jag gör idag. De öppnar just nu presenter och jag hör hur alla är glada och tacksamma. Underbar känsla.

Jag vill iallafall önska God Jul till alla er där hemma, hoppas ni har en kanonjul! :) Saknar er, mina gofisar <3

Today

Igår var jag och gjorde en ansökan om college! Åkte till skolan och gjorde klart ansökan så nu är nästa steg att göra ett engelskt test.
Efteråt shoppade jag klart julklapparna till barnen och idag har jag slagit in allihopa. Önskar jag kunde ge er där hemma julklappar för det är ni värda! Hade ju tänkt skicka julkort men vågar inte ens visa en bild på hur dom ser ut efter jag hade kladdat på alla.. bedrövliga somsagt.

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Som jag sa så var vi på Tyson's hela förrmiddagen. På kvällen åkte vi till en jättecool resturang där de lagade maten framför ögonen på oss. Åkte vidare på en ljusshow, så coolt! Kommer bilder imorgon :)

Nu har jag lite beslutsångest om jag ska titta på OC eller inte, har bara ett avsnitt kvar och jag vet att jag kommer gråta ihjäl mig som vanligt och är inte på humör för det just nu. Undra hur många gånger jag har sett alla de fyra säsongerna?

Today

Idag har vi varit på Tysons Corner. Jag vaktade barnen medans Chrissy passade på att shoppa julklappar förfullt! Åt sushi idag och gillade det för första gången! Blev dock lurad att fisken var kokt så jag skulle äta, haha. Men det var jättegott så jag kan ju inte vara arg precis ;)


19 eller 20?

Fick höra en så konstig sak idag. Var på en playdate med en au pair från Korea, Jieun. Jag frågade hur gammal hon är och det visade sig att i Korea är hon 23 år men här i USA är hon 22 år. De föds som 1-åring där. Hur sjukt är inte det?! Ska säga det till securityvakten om två månader när jag går ut, "I Korea är jag faktiskt 21". Kanske jag slipper bli utslängd igen som förra gången när jag sa till en vakt att jag hade druckit men det var okej för jag var svensk och över 18. Det funkade inte riktigt så försökte han förklara, "du är i amerika nu gumman". Typiskt.

Ja tack


Deutschland

Igår var det party efter jobbet. Tog tunnelbanan till DC och mötte upp tjejerna för att åka vidare till MD. "Klubben" kallades "german house party" vilket det bokstavligen var. Nästan alla var från Tyskland och vart man än var hörde man tyska. Kommer kunna flytande tyska när jag kommer hem, eftersom alla är därifrån;)
Det var alldels dimmit inne i huset pga att man fick röka inne, så äckligt! De bjöd också på alkohol, jag drack avslagen öl hela kvällen, mums. Trots att låter jättenegativt det här så hade jag jätteroligt! Träffade många roliga människor och vi dansade och skrattade. Värt!

Nu ligger jag i sängen och har precis skypeat med min älskade och saknade mamma <3 Finns inga ord för hur bra du är mamma! Älskar dig!

Ikväll ska jag förhoppningsvis ta mig till Åsa och hitta på nåt kul med henne, vi skulle äta lunch men den planen sprack när ingen av oss hade bilar.  Vart är min perfekta Doris (min bil heter så) när man behöver henne?

Helg

Igår jobbade jag hela dagen. Hade ett par timmars ledighet mellan 6 och 8 på kvällen så passade på att åka till Elina för att hämta grejer och prata lite. Åkte hem till 8 igen och min familj säger att jag inte behöver jobba på kvällen för Chrissy var sjuk. Skönt, men hade inget att göra! Så var hemma hela kvällen och tittade på OC.

Idag har jag jobbat lite, åkte till en park med pojkarna men nu är jag ledig igen. Väntar på att Cindy ska komma hit. Ikväll ska jag jobba fram till 10 sen ska jag möta upp Christy och Jeab för party!

Julkort

För ett par veckor sedan åkte jag och köpte julkort. Hade tänkt skicka hem till er mina nära och kära!
Jag ägnade en hel kväll åt att skriva men allt slutade med att jag rev sönder ett kort för jag blev så arg. Jag skriver så fult!! Så ni får nöja er med att jag tänkte skicka julkort. Och dom är väldigt fina. Puss.


Nova

Letar kurser som jag vill läsa till våren. Jag hade bestämt mig för musik, dels för jag tycker det är roligt, dels för jag får träffa människor med samma intressen som mig och dels för att jag har ingen aning om vad jag annars skulle studera. Men nu har jag sökt och sökt och insett är alla musikkurser är på tre år. Går inte att göra någon sådan kurs på några veckor. Så nu vet jag inte vad jag ska studera. HJÄLP?
http://www.nvcc.edu/index.html

Maggie


Textie

Godmorgon!

ALLA ni med iphone, ladda hem "textie" på appstore i telefonen. Skriv till mig "[email protected]"
och vi kan enkelt skriva och skicka bilder gratis till varandra.

http://textie.me/

New Year's Eve

Kom precis hem från bowling med pojkarna och nu ska jag ta mig till Alexiandra och möta upp Christy för att se "New Year's Eve" på bio! See yaa!

Pippi Longstockings

Ligger och tittar på Pippi Långstrump med pojkarna. De älskar det! Har läst boken över 30 gånger, kan den utan till och nu har vi hyrt filmen.

Ikväll ska jag och Cindy till gymmet, skönaste som finns är att basta efteråt och sitta och prata om allt! :)


Mot skolan!


Familjekväll

Har haft en sån mysig kväll med familjen McManus! Myst med Maggie, pratat, umgåtts med Chrissy, ätit god middag och spelat Wii hela familjen.


Gavin Degraw

Sitter med pirrpirr i magen, försökte till och med att logga in på bloggen med namnet "GavinDegraw". Det funkade inte, hahha!
Men iallafall, Gavin Degraw spelar i New York om en vecka! Har precis pratat med Chrissy om jag kan få ledigt och hon skulle tänka på det tills ikväll.. Om det är okej så ska jag möta Pernille där och se konserten för hon älskar också honom!! ÅÅÅh jag vill, jag vill!



Utgång

Redo för utgång med tyskarna! Weeho!


Finfint

Igårnatt drömde jag på engelska! De sägs att man ska göra det efter tre månader men det tog 5 veckor för mig!

Igår var jag på party med Chrissy och barnen. Visste inte var det var innan jag kom dit men det visade sig vara ett kontorsparty med sjukt rika människor.. Alla hade kostym och de gick med sina fina drinkar och pratade.. Passade jag in? Javisst, av någon anledning så hade jag en kavaj på mig. Fick brottom innan vi skulle åka och röck åt mig den. Visade sig vara ett otroligt bra val för det var inga tvivel om att jag var över 21, hähä:)

Idag har jag jobbat i 10 timmar. Är lite trött nu men det har varit en bra dag. Har lagat svenska pannkakor till lunch och varit i en enorm lekpark på eftermiddagen med Elina. Det var en karta över lekparken för den var så stor och det var två karuseller i den. Sjukt..

 

Ty och mest jag njuter av svenska pannkakor.

Har aldrig sett så tomtegalna människor som de har två pojkarna. Jösses.

Åkte till en fotbollsplan imorse och lirade lite med Ty.

Här är en 6748936del av lekparken..

Elina :)

Ty hade galet roligt!

 

 


Godmorgon

Fick precis veta att en man sprang runt skolans område igår. Han hade gjort något brott, vi fick inte veta vad. Men eftersom så många poliser letade efter honom antar jag att han måste ha gjort något allvarligt..

Nu ska jag laga svenska pannkakor och äta massor innan jag ska ta en tur på löparbandet. Hade kunnat tagit en springtur ute men är liteee för feg för det.

läskigt

Nu ska du få höra en historia mamma!!
Var på skolans lekpark idag med Ty. Han och några andra barn lekte förfullt. Efter vi vart där en halvtimme ropar de ut i skolans högtalare att alla lärare måste gå in för de måste låsa alla dörrar. Mammorna i lekparken börjar prata med varrandra om att vi kanske ska gå hem, och eftersom alla andra gick därifrån gjorde också jag och Ty det. Vi kommer ut på gatan och det är fullt med poliser där, säkert mellan 7 till 10 stycken.. Kollar upp i luften och där snurrar en polishelikopter. Jag fattar att det är något och gör allt vad jag kan för att få med mig Ty hem så fort som möjligt. Jag berättar allt för Chrissy som ringer till skolan och frågar vad som händer men de säger att de inte får säga något. Så läääskigt!! Berättar mer när jag vet vad det var, ligger här med dörrarna låsta nu.. hua.

Sovmorgon

Eftersom jag jobbade i lördags fick jag sovmorgon idag fram tills 12 idag, mycket trevligt förutom att jag alltid vaknar så tidigt. Men skönt att slippa kliva upp iallafall och jag får se om jag tar en tur på springbandet om ett tag:)

Fick en jättefin bild av Cindy på oss från igår.


Sing a long

Idag har jag och Cindy varit på "sing a long". Det började med en konsert av orkestern och sen fick vi sjunga med i jullåtarna. Skapade riktig julkänsla:) nu ligger vi och kollar på film hos mig så jag antar att jag somnar snart, är ju så trevlig sådär jag.


swedish embassy

Jag, Ty, Jackson och Chrissy var på svenska ambassaden igår. Det var så mysigt! Vi fick se lucia, äta svensk mat, titta på Pippi Långstrump, julpynta och andra svenska klassiker. Alla som jobbade där pratade på svenska, för första gången sen jag kom hit tyckte jag att det bara var konstigt att prata svenska. Så när de frågade mig något på svenska svarade jag på engelska. Helknäppt! Börjar också förstå varför alla amerikaner tycker svenska är ett roligt och svårt språk, ibland har jag lite svårt för att säga ÅÄÖ själv faktist, haha:)

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
image description

Julgranen

 


Fredag

Sitter ute och njuter av den varma solen på våran balkong. Det är så skönt att bara få njuta av den fina utsikten samtidigt som man jobbar.

Hela dagen har jag glidit runt i långkalsonger och en tröja, passade på att tvätta ALLA mina kläder samtidigt. Var lite pinsamt att gå in på förskolan, men vad gör man inte för Ty?

Ikväll ska jag möta upp Elina från Tyskland, vi ska se vad Falls Church har att bjuda på. Kan bli vadsomhelst!
Imorgon är det svenskt julbord som gäller! :):):) Ska bli sååå gott!

 


Latheten

Bloggar från rullbandet. Gör det så bekvämt som möjligt. Varför inte tejpa fast datorn när man tycker att den inbyggda tvn är för liten?


McDonald's

Vilket otroligt bra ställe McDonald's är när man har barn. Barnen älskar maten, det är billigt och bäst av allt; lekplatsen!! Satt där och chillade i hela två timmar idag medans Ty lekte för fullt med ett leende på läpparna, win/win;)

 


Advent

Idag har jag gjort lite mysigt på mitt rum. Började med att åka till en affär och handlade lite grejor med Cindy. Vi gick sedan och tog lite grenar från ett träd, hihi.
Åkte hem. Satte igång svensk julmusik och började städa förfullt. Fixade korten på min familj (Elin, skicka gärna ett kort på dig) och satte det i ramar. Tog ut möbeln som var från 30-talet och gjorde istället min egna möbel som består av två stolar och ett påslakan, haha! Gjorde min adventsljusstake och tände ett ljus. Så julmysigt! Köpte också en chokladjulkalender för att få pricken över iet.
Nu ska jag sova och drömma om julen, älskar den!!


RSS 2.0